Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2018 00:20 - Агресията и Духовният път
Автор: anansar Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1603 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хората, които ядат животни, нямат агресия към тях, докато тези, които не ядат имат агресия към почти целият свят, който яде.Хората, които искат да бъдат духовни, но не са готови, вместо да развиват любов в душата си, развиват агресия. Но агресията спрямо хората е кармично по-тежка, особено ако е към големи групи хора. Тогава човек е много по- грешен от един нормален грешник, защото той е готов да унищожи почти цялото човечество, което не се вписва в неговият мироглед.

По същият начин, един престъпник ще направи престъпление за пари и ще прояви агресия към един или няколко човека, докато един религиозен ще е готов да избие голяма част от човечеството, защото не са праведни според него. Това вече е огромна агресия.

Ако изживееш това, което си, наистина ще проникнеш в същината на този свят и ще проумееш, че всичко си е на мястото. Давайки телата си, животните постигат еволюция и минават напред. Духовният път е същият, налага се да загубиш не само тялото си, но егото си, желанията, всичко за което можеш да се сетиш.

Агресията е вътре в нас и тя вечно търси да се проектира някъде. Агресията към месоядните и вероятно други “грешни” помага на човек да я държи насочена навън. Но идва момент, в който се насочва към него самия… и може да го помете. Рано или късно това нещо ще се случи, такива са принципите на духовният път и е добре човек да бъде подготвен.

Агресията се появява като механизъм на нашата собствена еволюция. Всеки път, когато поставим нещо по- високо от любовта(която е Бог), се появява агресия. Добруването на хората, идеалите и пр. са категории от човешко или духовно естество, но всички те са възможни за осъществяване, ако любовта е най- отгоре, инак се опитваме да подменим Божественото с човешки ценности. И тук стигаме до въпроса, какво е любовта? Като оставим човешките измерения, сиреч чувството, любовта е – приемане. Едно голямо и безкрайно приемане…

автор: Димо Димов
материал : Здрав Живот




Гласувай:
6



1. radostinalassa - Аз не съм съгласна с Димов.
13.04.2018 14:57
Когато колят животното, даже и да не вижда това, то усеща инстинктивно смъртта си. в него се отделя голямо количество адреналин, който преминава в кръвта и мускулите. Когато ядем месо , ние изяждаме и този адреналин от животното. Така се получава агресия у ядящите месо. Но те могат да изразходват адреналина чрез физически движения. В миналото не са ядели толкова много месо. Сега това ни е натресено нарочно като модел на живот. Същото е и с млякото.
цитирай
2. anansar - Да, и аз не съм. Но текстът ме впечатли като цяло и за това го пуснах.
13.04.2018 22:11
Иначе за адреналина не знам, месото нали преминава термична обработка, и трябвало да се разрушава.
Но от кармична гледна точка консумацията на месо е лоша. И по-точно причиняването на болка и страдание. Месото носи тази негативна енергия на смъртта, на страданието и тя замърсява душата. Блокират се чакри.
В стари времена първо хората са яли много малко месо, понеже чисто икономически не са можели да си го позволят, второ - трупали са и добра карма, чрез грижата си за съответното животно и ритуала по искане на прошка за отнемане на живота му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anansar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 43550
Постинги: 19
Коментари: 12
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031