Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2018 21:50 - Захарта- белият убиец! ( Част 2)
Автор: anansar Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В предишната ми публикация разгледахме някои от вредите, които причинява захарта- диабет, рак и пристрастяване. Захарта е толкова опасна за човека, че бива наречена от лекарите „Бял убиец“. В тази публикация продължавам с разглеждането на темата.

ЗАХАРТА Е ПРИЧИНА НОМЕР ЕДНО ЗА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО ПРИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ

Благодарение най-вече на консумацията на захар, затлъстяването при хората се е увеличило три пъти, а  честотата на заболяване от диабет се е увеличила повече от седем пъти от 1980 г. насам. Модерният западен човек, консумирал мининални количества захар през 40-те години на миналия век, днес поглъща около 20 килограма захар годишно.

Много проучвания разглеждат връзката между повишената честота на затлъстяване и повишената консумация на захар и установяват силна взаимовръзка. Децата,  изглежда са още по-податливи на опасностите от консумацията на захар и затлъстяването. Едно проучване посочва, че консумацията на една подсладена напитка дневно увеличава риска за затлъстяване на детето с 60% .

image

ЗАХАРТА Е ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА СЪРДЕЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Може би една от най-широко разпространените дезинформации, които се разпространяват е, че сърдечните заболявания, убиецът номер едно на хората в света, са причинени от наситени мазнини. Нови изследвания сочат, че наситените мазнини са чак толкова вредни и че захарта е това, което всъщност причинява сърдечните заболявания. Проучвания сочат, че само за 10 седмици консумацията на големи количествафруктоза може да повиши нивата на триглицеридите и LDL, като същевременно повиши кръвната глюкоза, инсулина и да увеличи риска от затлъстяване.

ЗАХАРНИЯТ СИРОП ОТ ЦАРЕВИЦА ЧЕСТО Е ЗАМЪРСЕН С ЖИВАК

Високо фруктозният царевичен сироп се използва в почти всеки преработен хранителен продукт, произведен днес и може да съдържа вредни вещества, сред които и живак. Изследвания на американски независими лаборатории установяват, че захарният сироп от царевица често съдържа токсични нива на живак. Това се получава  в резултат на употребата на хлор-алкални продукти при производството на високо фруктозен захарен сироп. Живакът е силно отровен за човешкото тяло, при това в много малки количества и причинява всякакви разстройства и заболявания.

Захарта под каквато и да е форма причинява диабет, кардиоваскуларна болест, затлъстяване, боледуване и води до смърт.Но когато видите продукти съдържащи високо фруктозен царевичен сироп (захар) в тях, „за Бога братя не купувайте“- както беше казал в миналото някакъв политик . Такива храни са храни с ниско качество, бедни на полезни вещества и са пълни с празни калории и изкуствени съставки.

image

ЗАХАРТА Е МНОГОЛИКА

Така че решението  изглежда просто просто нали? Отказваме захарта. Спираме да си я слагаме в кафето и да купуваме захарни изделия?

За жалост, не е толкова лесно, колкото звучи. Високо-фруктозният царевичен сироп се добавя към хиляди храни, дори такива, за които не подозираме, че съдржат захар.  Фъстъченото масло, халвата, питките за хот-дог и хамбургери, лютеництаа, киселите краставички, различните видове салами също съдържат захар.  

Фирмите от хранително вкусовата индустрия използват 56 различни имена за обозначение на захар.

КАКВО ДА ПРАВИМ?

Образованите потребители могат да променят начина, по който храната се произвежда само чрез по-добър избор на храна. Хранителните компании произвеждат само това, което потребителите желаят да купят. Така че, ако достатъчно хора избягват да купуват силно преработени храни с добавени захари и консерванти, хранителната промишленост ще бъде принудена да прави по-добри храни, които потребителите са склонни да купуват. Това е просто предлагане и търсене.

А до тогава- нека просто внимателно четем етикетите и да не ядем отрови. 

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anansar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 43554
Постинги: 19
Коментари: 12
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031